Maakohtaiset Teemalauantait Etelä-Karjalan Automuseolla

                                       Maateemat Etelä-Karjalan Automuseolla.

Pidämme Etelä-Karjalan Automuseolla kaikille avoimia kokoontumisia maateemoittain kesälauantaisin. Pyydämme paikalle saapumaan eri maissa valmistettuja ajoneuvoja sankoin joukoin tutustumaan muihin saman ajoneuvoryhmän tuotteisiin ja kuljettajiin. Emme ole ajoneuvojen suhteen ikä-, emmekä käyttövoimarasisteja, vaan kaikki ovat tervetulleita kokoontumaan ja tutustumaan toisiin kanssakulkijoihin. Arpaonni on suosinut eri maita ja päivämääriä seuraavasti.

 

3.6.    Suomalaiset ajoneuvot

17.6.  Itäblokin ajoneuvot (Puola, Tshekkoslovakia, Itä-Saksa, Romania jne)

8.7.     Yhdistyneet Kuningaskunnat (Iso-Britannia, Intia, Australia jne)

15.7.   2- ja 3-pyöräisten ja traktorien teemapäivä (moottoripyörät, mopot, polkupyörät jne)

22.7.   Ranskalaiset ajoneuvot

29.7.   Amerikkalaiset ajoneuvot

5.8.     Saksalaiset ajoneuvot

12.8.   Aasialaiset ajoneuvot (Japanilaiset, kiinalaiset, korealaiset jne)

19.8.   Italialaiset ajoneuvot

26.8.   Ruotsalaiset ajoneuvot

Muunkin maalaisilla ajoneuvoilla saa tulla paikalle noina lauantaina, mutta pyritään saamaan kyseistä edustusta mahdollisimman paljon esille.

 

Välissä olevina viikonloppuina on ohjelmaa

10.6. Kansallinen Museoajoneuvopäivä

24.6. Juhannus

1.7. SSYA 2023

default

Etelä-Karjalan Automuseolla on omat kotisivut

Linkki

Etelä-Karjalan Automuseon omat kotisivut löytyvät osoitteesta www.ekautomuseo.fi Kerromme toiminnastamme ja tapahtumista Automuseolla myös Facebookissa Etelä-Karjalan Automuseon omilla sivuilla. Tervetuloa tutustumaan näihin sivuihin.

Tapahtumia on peruttu

Kevät tulla kohisee ja ajokelitkin alkoivat näyttää hyviltä. Tosin sitten pukkasi hieman lunta. Mutta uskotaan että se helpottaa vielä tässä ajan kanssa. Valitettavasti toinen joka ei hellitä ilmeisesti yhtä nopeasti, on tämä korona-virus. Se aiheuttaa myös meidän toimintoihimme aika paljon kysymysmerkkejä ja muutoksia.

Kuukausikokouksien järjestäminen Automuseolla voi olla mahdollista jo kesäkuun alusta lähtien, Asiaan palataan tarkemmin ajan myötä.

Viikottaiset kokoukset Ruukintiellä ovat tauolla. Paikalla on joku hallitoimikunnasta, että kalustoa voidaan hakea käyttöön, mutta muuten pyritään välttämään isompia kokoontumisia ihan oman turvallisuuden vuoksi. Jäsenistömme ikähaarukka edustaa kuitenkin aika vahvasti ”karanteeni-ikäistä” porukkaa ja haluamme että väki pysyy kunnossa jatkossakin.

Kevätkokous joudutaan siirtämään myöhemmäksi tulevaisuuteen. Katsotaan milloin sille on mahdollisuus, vai joudummeko järjestämään sen poikkeustavoin. Ehkä voimme sen järjestää jo kesäkuun aikana.

Suur-Saimaan Ympäriajojen Ajotoimikunta on tehnyt päätöksen ettei Suur-Saimaan Ympäriajoja järjestetä vuonna 2020 vallitsevan tilanteen vuoksi. Seuraavan vuoden ajot on tarkoitus järjestää ihan normaalisti.

Automuseon avaaminen varmaan viivästyy tältä vuodelta. Mutta valmistellaan kuitenkin Automuseo siihen valmiuteen että voimme sen avata tilanteen sen salliessa. Eli huhtikuun viimeinen viikonloppu järjestetään Automuseon siivoustalkoot.

Retkeä Lahteen Classic Motor Show:hun ei tänä vuonna järjestetä, koska ei itse näyttelyäkään pystytä järjestämään. Samalla jäi myös oman osaston järjestelyt pois.

Myöskään Museoikäisten ajoneuvojen katsastuspäivää ei järjestetä helatorstaina.

Eli aika hiljainen harrastekesä on tiedossa. No jokainen voi puuhailla omassa kotitallissaan oman kaluston kanssa ja saada mahdollisesti uusia kulkupelejä liikkeelle ehkä loppukesästä tai syksystä. Muutenkin jos tää vuosi menee levätessä niin ensi vuonna on sitten reilusti paukkuja harrastukselle 😉

Suur-Saimaan Ympäriajot 2020 on peruttu

Suur-Saimaan Ympäriajojen Ajotoimikunta on tehnyt päätöksen perua ajot kesältä 2020, koska koronaviruksen aiheuttama pandemia ei todennäköisesti ole ainakaan kokonaan ohi kesäkuun lopussa. Tämä voi aiheuttaa edelleen kokoontumisrajoituksia ja vaaraa osanottajien ja toimitsijoiden terveydelle.
Ajot järjestetään normaalisti taas vuonna 2021.

Ruukintien viikkokokoontuminen muuttuu keskiviikoksi

Ruukintiellä kokoonnutaan kerran viikkoon vapaasti, joko remontoimaan tai sitten vaan kahvittelemaan. Viime vuonna kokoontuminen oli vielä tiistaisin, mutta vuoden 2018 alusta se on päätetty siirtää keskiviikkoon. Eli joka keskiviikko kello 18.00 alkaen paikalla on jokunen harrastaja. Tällä hetkellä ei ole mitään remonttia kesken, mutta eiköhän tässä ajan mittaan jotain sellaistakin keksitä.

Maskimerkit

Yhdistyksen maskimerkit ovat saapuneet. Näitä saa lunastaa nyt Aaltosilta ja Sotaraudalta 15€ hintaan tai 3kpl yhteensä 40€. Merkkejä tehtiin alkuun 100kpl ja niistä aloitetaan kilpailu nyt 🙂

Henkilön Pasi Sotarauta kuva.

Vuosikalenteri vuodelle 2018

Nyt niitä taas (jo) saa. E-KVAn kalenterit vuodelle 2018 ovat tulleet painosta ja valmiita hankittavaksi itselle ja joulupukin konttiin. Hinta on 12€ ja näitä on myynnissä 100kpl numeroimaton erä. Kalenterin aiheena on tänä vuonna Elämän Projektit. Näitä kalentereita on nyt saatavilla ainakin Sotaraudalta, Aaltosilta, Tuomistolta tai Varjoselta.

Kalentereita saatavilla myös tiistaisin Ruukintien kerhoilloissa.

Säilytystilaa tarjolla Lappeenrannassa

Etelä-Karjalan vanhat ajoneuvot ry tarjoaa lämpimästä ja kuivasta hallista Lappeenrannasta jäsenilleen pitkäaikais- ja talvisäilytystilaa ajoneuvoille. Paikat on tarkoitettu ensisijassa henkilö- ja pakettiautoille, mutta myös muille ajoneuvoille.

Säilytyspaikkoja on tarjolla kahdenlaisia: kunnostusmahdollisuudella (kunnostuspaikka) ja ilman (säilytyspaikka). Tulitöitä, pölyävää työstöä tai nesteiden käsittelyä ei sallita, joten kunnostuspaikka mahdollistaa lähinnä purkamis- ja kokoamismahdollisuuden jne.

Hallitoimikunta on päättänyt säilytys- ja kunnostuspaikkojen hinnat ja kategoriat seuraavasti:

  •  Vuokrasopimukset vähintään 12 kk, ajoneuvon pituus max 4.5 m, säilytyspaikka 40 € / kk, kunnostuspaikka 70 € / kk
  • Vuokrasopimukset vähintään 12 kk, ajoneuvon pituus 4.5 – 6 m, säilytyspaikka 50 € / kk, kunnostuspaikka 80 € / kk
  • Vuokrasopimukset alle 12 kk, ajoneuvon pituus max 4.5 m, säilytyspaikka 60 € / kk, kunnostuspaikka 110 € / kk
  • Vuokrasopimukset alle 12 kk, ajoneuvon pituus 4.5 – 6 m, säilytyspaikka 70 € / kk, kunnostuspaikka 130 € / kk

Pidemmät ajoneuvot kuin 6 m hinnoitellaan neliöhinnalla.

Säilytys- ja kunnostuspaikkoja on vielä jonkin verran tarjolla. Etusijalla paikkoja täytettäessä ovat pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tekevät.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja on. E-KVA:n jäsenyys on edellytys paikan vuokraamiselle (uusia jäseniä otetaan mielellään mukaan toimintaan).

Etuna tässä säilytystilassa on, että se on tarkoitettu vain jäsenille sekä, että tila on lämmin ja kuiva.

Yhteydenotot vuokrauksista: Sami Heinilä, Puh. 050 3572 302, sami.t.heinila@gmail.com